EL MENJAR SICILIÀ (Quim Rueda)

El menjar a Sicília és molt divers, ja que te influències tant mediterrànies com africanes.
Ací predomina (com a quasi tota Itàlia) la pasta; amb tomata, molts tipus de formatge, carn o inclús amb clòtxines. La pasta més tipica a Sicília és la pasta amb "melenzane" (albergines). El tipus de pasta també és molt diversa, des de espaguetis o "penne" fins als ravioli o els tortellini.

També tenen diferents tipus de carn i algunes llegums, com cigrons o llentilles, però la pasta, monopolitza quasi tot el dinar.

El sopar entre setmana sol ser també pasta, però els caps de setmana, normalment, megem pizza, o un menjar molt típic anomenat "arancini" que consisteix en una bola d'arròs amb carn i formatge (hi ha de més tipus, però eixe és el més normal) arrebossada i amb forma de piràmide.

Per a refrescar-se tenim dues opcions:
Els gelats, sense dubte els millors que he provat, o també, molt típic de l'illa, els granissats. Aquests últims són de tots els sabors que us pugueu imaginar; des d'els més comuns, com café o llima, fins als més curiosos, com ametla, xocolata o bresquilla.

I ja per acabar, el postre. El més normal entre setmana, és, com a Espanya, una fruita del tipus pera o poma, però també es pot prendre un iogurt (cosa que va sorprendre a la família la primera volta que el vaig demanar, ja que ací es estrany menjar-lo després de dinar). Però els postres més típics els caps de setmana, són els "cannoli", que són una espècie de tub de pasta fullada dura, amb crema, xocolata o pistatxo a l'interior, i que són, com diria el meu pare, una "bomba calòrica".

I fins acì el menjar sicilià! 

Cannolo


Granita


Spaghetti melanzane e funghi