El
menjar a Sicília és molt divers, ja que te influències tant mediterrànies com
africanes.
Ací
predomina (com a quasi tota Itàlia) la pasta; amb tomata, molts tipus de
formatge, carn o inclús amb clòtxines. La pasta més tipica a Sicília és la
pasta amb "melenzane" (albergines). El tipus de pasta també és molt
diversa, des de espaguetis o "penne" fins als ravioli o els
tortellini.
També
tenen diferents tipus de carn i algunes llegums, com cigrons o llentilles, però
la pasta, monopolitza quasi tot el dinar.
El
sopar entre setmana sol ser també pasta, però els caps de setmana, normalment,
megem pizza, o un menjar molt típic anomenat "arancini" que
consisteix en una bola d'arròs amb carn i formatge (hi ha de més tipus, però
eixe és el més normal) arrebossada i amb forma de piràmide.
Per
a refrescar-se tenim dues opcions:
Els
gelats, sense dubte els millors que he provat, o també, molt típic de l'illa,
els granissats. Aquests últims són de tots els sabors que us pugueu imaginar;
des d'els més comuns, com café o llima, fins als més curiosos, com ametla,
xocolata o bresquilla.
I
ja per acabar, el postre. El més normal entre setmana, és, com a Espanya, una
fruita del tipus pera o poma, però també es pot prendre un iogurt (cosa que va
sorprendre a la família la primera volta que el vaig demanar, ja que ací es
estrany menjar-lo després de dinar). Però els postres més típics els caps de
setmana, són els "cannoli", que són una espècie de tub de pasta fullada dura, amb crema, xocolata o pistatxo a l'interior, i que són, com diria el meu
pare, una "bomba calòrica".
I
fins acì el menjar sicilià!
![]() |
Cannolo |
![]() |
Granita |
![]() |
Spaghetti melanzane e funghi |